Kalkulator



Kursy walut

Średni FOREX (2019-11-12 13:22)
CHF / PLN3.89720.0000
EUR / PLN4.27430.0000
GBP / PLN4.9808-0.0001
USD / PLN3.8813-0.0001


Reklama



waluty



NOTOWANIA Z RYNKÓW

 

 

 

 

 

 

 

NOTOWANIA Z RYNKÓW HURTOWYCH SPRH



Sonda

Czy boisz się żywności modyfikowanej genetycznie?:


Ostatnie komentarze



Subskrybuj

Subskrybuje zawartość


Logowanie



Kontakt

Wszystko w jednym ziarenku

Niskokaloryczne, bogate w witaminy, odmładzające i życiodajne. Tanie i smaczne. Poprawią samopoczucie i dodadzą energii. Przyszła pora, aby docenić małe i niepozorne... kiełki

Zima. Za oknem ciemno, zimno i mokro. Ta pogoda spowoduje spadek naszych nastrojów i przeziębienia. Istnieje wiele sposobów na poprawienie samopoczucia. Najlepszym rozwiązaniem jest dostarczanie sobie witamin. Sposobem na to mogą być kiełki, których nie wiedzieć czemu nikt nie podejrzewa o to, że mogą być po prostu pyszne.

Największą zaletą kiełków jest bogactwo witamin. Powodem naszych przeziębień w okresie jesieni i zimy nie jest wcale zła pogoda lecz brak w dicie warzyw i owoców, które utrzymują nasz system immunologiczny w dobrej kondycji. Na pewno nikt z nas nie słyszał o warzywach, w których po zebraniu zwiększa się liczba witamin. W przypadku kiełków tak właśnie jest! Kiełki to pokarm ożywiony, nawet po włożeniu ich do lodówki ciągle rosną i wzbogacają się o składniki mineralne. Owoce i warzywa, które są mrożone lub muszą być tygodniami transportowane do naszych sklepów w okresie zimowym tracą z każdą chwilą swoje walory odżywcze i smakowe.

Kiełki mogą pomóc nawet w rzuceniu palenia. Naukowcy odkryli, że po ich zjedzeniu nikotyna jest wolniej eliminowana z organizmu, co opóźnia powstawanie głodu nikotynowego. Ciężko będzie znaleźć inny pokarm, który jest takim cudotwórcą.
Autor: Marta Bartkowska, tvr24.pl