Kalkulator



Kursy walut

Średni FOREX (2019-12-06 20:22)
CHF / PLN3.9073+0.0000
EUR / PLN4.2762+0.0000
GBP / PLN5.0825+0.0002
USD / PLN3.8688+0.0000


Reklama



waluty



NOTOWANIA Z RYNKÓW

 

 

 

 

 

 

 

NOTOWANIA Z RYNKÓW HURTOWYCH SPRH



Sonda

Czy boisz się żywności modyfikowanej genetycznie?:


Ostatnie komentarze



Subskrybuj

Subskrybuje zawartość


Logowanie



Kontakt

Cukier znowu tanieje

Początek listopada przyniósł obniżkę notowań cukru. Na londyńskiej giełdzie cukier biały potaniał o 6% do 680 USD/t, a w Nowym Jorku cukier surowy stracił 3%, zniżkując do 563 USD/t. Mimo tego w ujęciu miesięcznym notowania były wyższe o odpowiednio 5 i 3%. Natomiast w relacji rocznej cukier biały był na początku listopada 2011 roku tańszy o 9%, a surowy o 15%.

Ostatnie przeceny to przede wszystkim efekt niepewności co do przyszłości strefy euro i losów pakietu pomocowego dla Grecji. W kolejnych tygodniach właśnie informacje makroekonomiczne i polityczne będą w dużej mierze decydować o zachowaniu indeksów towarowych.
Źródło: FAPA/FAMMU